Erdoğan’dan deprem bölgesine yatırım müjdesi: Savunma Sanayii tesisleri getiriyoruz
  • Halk Burada
  • Son Dakika
  • Erdoğan’dan deprem bölgesine yatırım müjdesi: Savunma Sanayii tesisleri getiriyoruz
21 okunma

Erdoğan’dan deprem bölgesine yatırım müjdesi: Savunma Sanayii tesisleri getiriyoruz

ABONE OL
21/05/2023 13:11
Erdoğan’dan deprem bölgesine yatırım müjdesi: Savunma Sanayii tesisleri getiriyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’daki gençlik buluşmasında deprem bölgesine yatırım müjdesi verdi. Erdoğan, “Savunma Sanayii sektörünün önemli üretim tesislerinin bir kısmını bölgemize getiriyoruz. Mesela Adıyaman’da kablo ve konnektör üretim tesisi kuruyor, yazılım kampüsü oluşturuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’da yaklaşık bin 500 gençle bir araya geldi.

Gençlik Buluşması’na MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkanlar: 

Deprem bölgesi ziyaretlerimize düzenlediğimiz ziyaretlerimize gençlerle başlamak istedik. Biz birileri gibi buraları deprem turisti edalarıyla gezmiyoruz. Yapılan her işi takip ediyoruz. Bakanlarımızla kurumlarımızla, gönüllülerimizle ve Cumhur İttifakının mensuplarıyla depremzedeleri hiç yalnız bırakmadık. 

 

 

 

Erdoğan, Beşpınar Kültür, Eğitim ve Sosyal Destek Kampı’nda düzenlenen Adıyaman Gençlik Buluşması’ndaki konuşmasında, deprem bölgesindeki ilk ziyaretine tekrar gençlerle başlamak istediğini ifade etti.

"Sizlerden aldığımız enerjiyle destekle Adıyaman’ıyla Kahramanmaraş’ıyla Hatay’ıyla Gaziantep’iyle Malatya’sıyla Sivas’ıyla deprem bölgesi şehirlerimizi yeniden gezeceğiz." diyen Erdoğan, ülkenin yaşadığı en büyük afet olan 6 Şubat depremlerinden itibaren bölgede olduklarını dile getirdi.

Erdoğan, "Tabii biz birileri gibi buraları deprem turisti edasıyla gezmiyoruz. Arama kurtarma çalışmalarından itibaren adım adım yapılan her işi takip ediyor, hiçbir eksiğe, hiçbir gecikmeye mani olmaması için çalışıyoruz" diye konuştu.

Bakanlarla kurumlarla belediyelerle sivil toplum kuruluşlarıyla gönüllülerle ve Cumhur İttifakı’nın mensuplarıyla depremzedeleri yalnız bırakmadıklarını vurgulayan Erdoğan, gençlerin bu süreçte gösterdiği samimi gayretin, sergilediği özverili çalışmaların yakın şahidi olduklarını söyledi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizde birileri gençleri hep küçümseyerek, onlara hep karamsarlık aşılayarak kendilerince sizlerle aramızı açmaya çalıştılar. Halbuki biz, siyasi hayatımız boyunca hem gençlerle yol yürümüş, her mücadelemizi onlarla vermiş birisiyiz. Onlar gençlerimizi, harflerle etiketlendirerek ufuklarına sınır çizmeye çalışırken biz teknolojiyle, sporla, sanatla, kültürle hep gençlerimizin vizyonunu genişletmek için çalıştık. Hamdolsun gittiğimiz her yerde bunun neticelerini de alıyoruz.

‘TEKNOFEST gençliği’ dedik. Sadece son etkinlikteki yarışmalara 1 milyon gencimizin iştirak ettiği haberiyle sevindik. ‘Türkiye Yüzyılı gençliği’ dedik. Seçimlerde iddia edilenin ve sanılanın aksine gençlerimizden en büyük desteği biz aldık. ‘Özgüven sahibi gençlik’ dedik. Spordan bilime her alanda dünyanın dört bir yanında onların başarılarıyla gururlandık. Bugün de burada 1500 gencimizle birlikteyiz."

Adıyaman’da kütüphanesiyle, atölyeleriyle, spor alanlarıyla, derslikleriyle, Özbek çadırlarıyla adeta bir hayat okulu kurulduğunu belirten Erdoğan, kültür, eğitim ve destek kampının çocukların ve gençlerin hem eğitimlerine destek verdiğini hem de onları hayata hazırladığını kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.